Asztalitenisz bemutatkozás

Asztalitenisz szakcsoport bemutatkozása

Asztalitenisz szakcsoport

Célja: A szabadidő hasznos eltöltése, az egészséges életmód, az aktív pihenés, az asztalitenisz sport népszerűsítése, a sportbarátságok ápolása, az emberi kapcsolatok erősítése.

Sportolási lehetőség: ASE csarnok galéria hétfő, szerda, péntek 18,30-21,45-ig mindenki, kedd 18,00- 21,30-ig haladó, csütörtök 18,00-21,30-ig felzárkózók részére.

Előzmények: a 70-es évek végén, 80-as évek elején a városi bajnokságok hatására egyre többen szerették volna a sportágat űzni. Pontos dátumokról nincs feljegyzés, csak annyit sikerült kideríteni, hogy az egyik vonalon G Szabó Pál és lelkes kis csapata az akkori ASE öltöző folyosóján, míg a másit vonalon Novák Lajos és sporttársai a Bezerédj iskola pincéjében szerveződtek. A tény az, hogy 1984-ben már ASE néven indultak a megyebajnokságban és 1989-től Paks adott otthont az első 3 Villamosenergia-ipari Asztalitenisz Találkozónak. Ezeken a találkozókon a mai napig kimagasló eredményt ér el csapatunk. Nagyon jó kapcsolatot tartunk fenn Tolna és szomszédos megyék pingpongosaival. Versenyeket rendezünk és év végén megrendezzük a hagyományos pingpong bulit. Aktív létszámunk 30 és 40 fő között váltakozik.